RITUAL DE LLUM

Som a Nadal, data que té una doble connotació, un sentiment dual: ALEGRIA i, al mateix temps, TRISTOR I ENYORANÇA, especialment si la vivim i sentim des del buit que ens ha deixat aquest ésser estimat que físicament ja no és amb nosaltres.

Cadascuna de les persones que som avui aquí, segurament hem viscut o estem vivint el dol d’algun familiar, amistat, company/a de feina…, des del nostre moment i procés interior i personal, encara que hi ha tants dols com persones, estem units/des pel mateix denominador comú: la PRESÈNCIA d’ABSÈNCIA.

Per aquest motiu, hem pensat des de HOSPICE en aquest espai, creat per a tu, per a vosaltres, per a nosaltres, no només per compartir-lo i il·luminar-lo des d’aquest llegat que ens han deixat els vostres, els nostres éssers estimats, des d’aquesta autobiografia escrita en el llibre de la seva VIDA i que simplement se’ns ha avançat als que som aquí, reflexionant que tot/es en algun moment de la nostra existència, embarcarem per fer aquest mateix viatge i que, en aquesta ocasió, serem els propis protagonistes.

I per això, des del vostre, el nostre sentir, és molt important que ens regalem, aquí i ara, l’oportunitat de sentir aquesta PRESÈNCIA D’ABSÈNCIA, enfortint vincles i transformant-la des del més profund AGRAÏMENT i RECONEIXEMENT del llegat que ens han deixat, com el que van aconseguir donar-nos d’ell/es mateix/es, o el que tenim guardat a la memòria d’aquests éssers estimats.

Un dret inalienable dels vius és poder acomiadar-nos, tant dels que marxen com dels que es queden, per donar el lloc i l’espai que els corresponen en la seva vida i en la seva mort.

Som éssers individuals i irrepetibles, el mateix que el ser estimat que va marxar, que va tenir i té llum pròpia, que va somiar i va estimar com nosaltres, amb una història de vida i una identitat pròpia.

Cada persona que mor ens ofereix un PRESENT inestimable per a les que quedem en el camí i aquest PRESENT és la CONSCIÈNCIA de la mort i les seves múltiples implicacions per a les nostres vides. PRESENT, com l’aquí i l’ara, com aquest moment i PRESENT, com aquest regal ple d’AMOR I AGRAÏMENT.

D’AQUESTA MANERA, COMPARTIM LA LLUM DELS CORS DE LES PERSONES QUE VAN MARXAR, AMB LA DELS NOSTRES, QUE SOM, PERQUÈ LA LLUM D’AQUEST REFLEX MUTU, CONTINUÏ BATEGANT SEMPRE EN EL CAMÍ DE LA NOSTRA VIDA, ACOMPANYADA DE LA MÀ D’AQUEST VINCLE ENFORTIT I DE TOT EL LLEGAT HERETAT D’AQUELLS QUE ENS VAN ESTIMAR I VAM ESTIMAR, ENS ESTIMEN I ESTIMEM… AVUI I SEMPRE!

María Jesús Briegas

Advertisement

One thought on “RITUAL DE LLUM

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s